SE VCH Aassiena-Aanke V.d Kraay Heide "Aassie"

Född: 2007.05.28 i Holland
HD: B , ED: U.a
Genomfört BPH med skott (med 4 på skott, högsta möjliga)
Utställning: Excellent, BIR med cert (I Finland)
Viltspår: SE VCH
Testad på vildsvin i hägn med bra resultat.

Aassie är och har alltid varit världens myshund, sitter mer än gärna i knät och älskar att bli kramad. Men när hon måste så blir hon riktigt tuff, som i närkontakt med vildsvin till exempel.
Hon har tränats på fält, och är en jätteduktig stående fågelhund, tyvärr har vi aldrig kommit till start på fält, då troligen mina nerver gjort att hon aldrig klarat eftersöksgrenarna som måste vara avklarade innan start på fältet. Hon har även använts som eftersökshund på skadat vilt där hon gått på både rådjur och vildsvin, men just nu är hon pensionerad och får mest njuta av livet.

Hon är mamma till Kraaybell's B-kull


SE JV-17 Dream Track Amazing Aaira "Aaira"

Född: 2017.01.14 på Åland
HD:     , ED:
Genomfört BPH med skott (med 4 på skott, högsta möjliga)
Utställning: SE JV-17, CK
Viltspår: KM-vinnare 2018 Dannemora, Vendels JVK, GK anlag

Aaira är även hon en riktig myshund, hon gör allt för att få allas uppmärksamhet och klappar.
Vi har börjat träna fältträning och viltspår tillsammans, och jag hoppas att vi kommer till start på något prov nu 2018. Vi har även börjat en Noseworkkurs som hon tycker är väldigt roligt, och som jag hoppas även där att vi kommer kunna starta någon tävling så småningom!

Hon ska genomgå BPH nu i vår, och även röntgas. Om alla resultat bli bra så hoppas jag att hon kommer att bli mamma till Kraaybell's nästa valpkull, eventuellt 2019.


J Lockfågelns Pim Pim "Hunter"

Ras: Wachtelhund
Född: 2012.06.03
HD: A , ED: U.a
Utställning: BIR, Cert, CACIB
Viltspår: GK anlagsklass
Jaktprov: GK unghundsklass

Hunter är husses hund. Under jaktsäsong är han med husse på diverse jakter, men det har mest varit rådjur. Men han har även jagat både älg och vildsvin.
Han är lite för het på spår, så vi har inte kommit längre än ett godkänt anlag på prov. Däremot är han en väldigt duktig apportör, och apporterar det mesta med glädje! 


FI JV-09, NORD JV-09, SE V-12, SE V-13, SE VV-17, J , SE VCH Lockfågelns Lotus Elite "Liten"

Ras: Weimaraner
Född: 2008.10.28
HD: A
Genomfört MH genom jägareförbundet
Utställning: BIG 1, Cert, CACIB, FI JV-09, NORD JV-09, SE V-12, SE V-13, SE VV-17
Viltspår: SE VCH
Jaktprov: 2 pris på fält, J

Liten är även hon husses hund, men har varit min utställningshund. Tanken med henne var att ha henne till vildsvinsjakt, men det har aldrig varit hennes plan. Hon föredrar fågel, och har därför tränats mer på fältet. Där är hon en duktig fågelfinnare, men har lite svårt att arbeta under förare, hon sköter gärna jobbet själv. Men vi har lyckats med ett 2 pris på jaktprov i alla fall.
Med husse har hon gått som eftersökshund åt polisen på trafikskadat vilt, och även som eftersökshund på vilt under jakt.